Polycom – PolyBrace

Casebeskrivelse:

Sammen med Polycom/Kirk Telekom har vi udviklet vores endelige koncept, ‘Polybrace’. Polybrace er et armbånd der integrerer smart-teknologi i en professionel kommunikationssammenhæng hvor det er vigtigt at personalet på sygehuse kan kommunikere effektivt med hinanden. Armbåndet er desuden den første af sin generation. Dette endelige koncept bygger på vores observationer og empiri, indsamlet med vores informanter fra Sygehus Vendsyssel.

Konceptvideo:

Velkommen til gruppe 16’s projekt!

Dette projekt er skabt af vores gruppe i samarbejde med Polycom/Kirk Telekom i forbindelse med U-CrAc 2012. U-CrAc er et tværfagligt samarbejde mellem AAU Arkitektur og Design, AAU Oplevelsesdesign, AAU InDiMedia, UCN Ergoterapeutuddannelsen og UCN Produktudvikling & Teknisk Integration.

Case

Polycom/Kirk Telecom leverer professionelle kommunikationsløsninger til bla. sundhedsvæsenet. De har fokus på trådløse telefoner baseret på DECT/VoIP teknologi. Deres motivation for at indgå i U-CrAc projektet som rekvirent ligger i værdien af de problemstillinger og behov, som forventes identificeret på feltstudiet ved kirurgisk sengeafdeling 106 på Sygehus Vendsyssel i Hjørring. Firmaet har en interesse i at videreudvikle koncepter eller skabe nye koncepter på baggrund af resultaterne fra U-CrAc.

Koncept

Sammen med Polycom/Kirk Telekom har vi udviklet vores endelige koncept, ‘Polybrace’. Polybrace er et armbånd der integrerer smart-teknologi i en professionel kommunikationssammenhæng hvor det er vigtigt at personalet på sygehuse kan kommunikere effektivt med hinanden. Armbåndet er desuden den første af sin generation. Dette endelige koncept bygger på vores observationer og empiri, indsamlet med vores informanter fra Sygehus Vendsyssel.

Designprocess:

Uge 1

Mandag Første dag går med at lære hinanden at kende, og at læse vores case-beskrivelsen. Vi diskuterer vores case, og vi gennemgår vores skema for workshoppen. Dernæst planlægger vi mødet med vores rekvirent, Polycom, og har en forelæsning.

Tirsdag mødes vi med rekvirentens udsendte, Lars Ehmsen, Kristian Ehrenreich og Rune Lundsted. Vi føler, at mødet går godt og som planlagt, og vi får mange nyttige informationer af Polycoms ansatte. Efter mødet holder vi en kort pause, for at samle vores tanker, og genoptager derefter casen. Vi diskuterer hvad der var væsentligt i mødets samtale, og begynder da at skrive tanker og ideer ned. Der tales bla. om at indarbejde en kamera-funktion, som det medicinske personale kan drage nytte af.

Onsdag tager vi på Sygehus Vendsyssel og indsamler empiri.

Torsdag bearbejder vi vores empiri og forelæsning om videopoker.

Fredag laver vi gruppearbejde og planlægger vores præsentation til mandagens møde med Polycom.

Uge 2

Mandag har vi rekvirentmøde og taler med dem om de ting vi har erfaret på vores besøg på sygehuset.

Tirsdag arbejder vi videre med story boards af vores ideer.

Onsdag laver vi videosketching og brianstormer ideer.

Torsdag laver vi story board til den sidste videosketch og udarbejder detaljer i det sidste koncept.

Fredag laver vi den sidste videosketch og forbereder møde med rekvirenten mandag.

Uge 3

Mandag har vi rekvirentmøde hvor vi fremlægger videoskitser af koncepterne fra sidste uge. Vi stiller via email flere spørgsmål til slutbrugerne for at få afklaret om rekvirentens foretrukkende koncept(armbånd) er holdbart ude i virkeligheden(der var nogle betænkninger ang. hygiejne).

Tirsdag får vi positivt svar fra slutbrugerne samt et andet forslag(intrgration med navneskilt i brystlommen). Vi overvejer det nye forslag men kommer frem til flere situationer hvor det er upraktiskt og arbejder derefter videre på det foretrukne koncept og planlægger den endelige præsentation til fremvisning på fredag, bl.a. med storyboard og valg af medie.

Onsdag ser vi videosketchen, som Pernille har fremstillet hjemme, og diskuterer sketchens udfald. Vi arbejder videre med udarbejdelsen af denne, mens vi overvejer voice over og valg af baggrundsmusik. Vi tænker, at en stemme skal forklare vores koncept, og de funktioner, som dette koncept centraliserer sig omkring. Der skabes desuden en poster, som illustrerer vores kreative arbejdsprocess.

Torsdag færdiggør vi posteren om vores arbejdsprocess, skriver og indtaler voice-over til vores video og klipper lyd og video sammen.

Fredag præsenterer vi vores endelige koncept som afslutning på workshoppen.

Forskellige konceptvideoer