Polycom – Simpel Touch

Casebeskrivelse:

Følgende projekt udarbejdes af gruppen i samarbejde med Kirk Telecom / Polycom Denmark ApS og Sygehus Vendsyssel i forbindelse med U-CrAc 2012. Dette er et tværfagligt samarbejde mellem AAU Arkitektur og Design, AAU Oplevelsesdesign, AAU InDiMedia og UCN Produktudvikling & Teknisk integration.

Kirks motivation for at gå ind i U-CrAc projektet som rekvirent, ligger i værdien af de identificerede problemstillinger og behov som forventes identificeret på feltstudiet på sengeafsnit 106 ved Sygehus Vendsyssel i Hjørring. Kirk vil have en interesse i at videreudvikle koncepter eller skabe nye koncepter på baggrund af resultaterne fra U-CrAc 2012.

Smartphones, som I-phone, Windows og Androidbaserede telefoner, tilbyder stor fleksibilitet og mulighed for opgradering gennem tilføjelse af et hav af apps. Men hvordan skal den professionelle smartphone til faglig og sikker kommunikation se ud? Hvilke funktioner og services skal denne indeholde? Hvordan sikres det at mange forskellige apps ikke ødelægger overblikket og effektiviteten. Hvordan kan en professionel smartphone bidrage til bedre effektivitet, professionel kommunikation og pålidelighed i arbejdet med patienter og sundhedsfaglige opgaver?

Konceptvideo:

Beskrivelse

Konceptet tager udgangspunkt i, at medarbejderne på Sygehus Vendsyssel i Hjørring, ikke bruger de funktioner telefonerne har. Derudover bruger de mange andre medier og har derfor mange bolde i luften, som kunne formidles ind i en telefon.

Problemstillingen løses ved at fremføre en telefon med få knapper og funktioner, med fokus på de vigtigste funktioner. Derudover tages der forholdsregler i form af, at man senere skal kunne installere flere funktioner, i takt med udviklingen på sygehuset.

Koncept Video

Designprocess:

Feltarbejde

For at skaffe empiri til vores case, udførte vi video observation på Vendsyssel Sygehus i Hjørring. Her fulgte vi en af medarbejderne på sygehuset, som arbejder med kommunikationen på kirurgisk afdeling.

Videopoker

Ud fra observationerne, blev der udvalgt 14 sekvenser, som hver fremstillede en problematik. Disse blev efterfølgende diskuteret med vores rekvirenter, hvor vi kom frem til flere fokusområder, for det videre arbejde. Fokusområderne var: Telefon, alarm, kunde-kontakt. Herudover valgte vi selv at overføre fokusområdet, innovation.

Videosketching

Ud fra fokusområderne blev der udviklet 5 konceptvideoer. Disse er dog ikke vist eller beskrevet, da dette er ønsket af rekvirenterne.

Ud fra konceptvideoerne, blev der fra rekvirenternes side givet en retning, det var ønsket vi skulle følge. Dette førte til det endelige koncept.
Se konceptet under fanen koncept.

Billeder fra processen

Her ses nogle billeder fra processen, både fra gruppearbejde og møde med rekvirenterne.

2012-09-17 14.07.01

DSC02263

DSC02261

DSC02260