Gruppe 13 – Unilever

Casebeskrivelse:

English version:

We have created the concept MOST – skandinavien, which contains 3 different kinds of mash and one season mash. Besides this it’s possible to buy 10 different kinds of toppings.

The 3 kinds of taste would be potato/broccoli, sweet potato/… and cauliflower/parmesan, and related to this season, we choose pumpkin/cihili.

Ideas for toppings; hazelnuts, Bacon, parmesan, cashews, springonion, seeds, additional spicemixes.

This varm mash is easy to by i a 7-eleven store or a supermarked. You can make the mash, just like you want it!
It’s easy, fast and cheap, you can eat were ever you want!

Why mash?

Scandinavian culture:

– hyggeligt

– few components

– lots of flavor

– vegetables

– heavy dishes = scandinavian

 

Pork, cale, butter, nuts, cheese, mushrooms, apple, parsley, – nordic flavors

 

We know mash from our childhood, it’s a scandinavian tradition.

We know the consistency

We feed it to our children

and it makes you full!

 

Lots of these information will be in the video

 

Dansk version:

Vi har udviklet konceptet MOST – Skandinavien, som indeholder tre forskellige smage af mos og en sæsonpræget mos. Hertil er det muligt at købe 10 forskellige slags toppings.

De tre smagsvarianter er; Kartoffel/broccoli, Sød kartoffel/gulerod og Blomkål/parmesan, og i forhold til efterårssæsonen, kunne varianten være græskar/chili.

Toppings varianterne er; Hasselnødder, Rodfrugtsknas, Parmesan, Bacon, Cashewnødder, Forårsløg, Rugbrødscroutoner, Græskar kerner, Den stærke (Chili/hvidløg) og Den Nordiske (Persille/Ramsløg).

Den varme mos skal nemt og bekvemt kunne købes i 7-Eleven. Mosen kan gøres til ens “egen” da de forskellige slags mos og topping kan blandes efter smag og behag. MOST er et godt valg til et hurtigt, smagfuldt og billigt måltid, man kan tage med på farten.

___________________________________________________________________________________________

Derfor mos

Skandinavisk madkultur

– Tunge retter

– Hyggeligt

– Enkelthed

– Få råvarer

– Meget smag

– Grøntsager

Gris, kål, smør, persille, nødder, ost, svampe, enebær, æble – nordisk

Genkendelighed i mos – vi kender det fra vores barndom, det går igen i de skandinaviske lande hvor kartoflen også er populær som fast tilbehør.

Ikea tilbyder fx kødboller med kartoffelmos som er svensk

vi har brændende kærlighed,

vi kender konsistensen

vi ved det er enkelt med få ingredienser

vi ved det mætter

vi giver det til vores børn

det er tradition for moste grøntsager

kogte grøntsager er en typisk tilberedningsmetode i norden

_________________________________________________

Derfor 7-Eleven

7-eleven flerdobler deres overskud hvilket deres convenience varer har været årsagen til satset på sunde føde- og drikkevarer til folk på farten er slået igennem og har vundet indpas i danskernes hverdag.

Fremtiden byder på Deli forretninger af 7-eleven og der er klart et potentiale for at kunne etablere flere nye madtrends på et allerede voksende marked.

https://dhblad.dk/7-eleven-flerdobler-sit-overskud-31/03-2017

REITAN convenience ejer 7-eleven og derudover også Rema 1000, hvor der på sigt også kunne være et marked for en voksende tendens i vores madkultur

http://fodevarewatch.dk/Detail/article8616572.ece

Tidligere har andre udefrakommende mad producenter colabbet med 7-eleven herunder gourmet restuaranten Cofoco, herudover har 7-eleven også samarbejdet med Gröd og Palæo

https://www.retailnews.dk/article/view/108253/cofoco_laver_mad_til_7elevens_kunder

»De mange nye og anderledes varianter har givet flere kunder en ekstra grund til at gå i 7-Eleven. Men 7-Eleven skal være for de mange mennesker, og det skal vores sortiment afspejle. Så vi skal både være på forkant med trends, men også imødekomme præferencer og behov hos flest mulige danskere på farten døgnet rundt,« siger Jesper Østergaard

http://finans.dk/erhverv/ECE9473204/7eleven-scorer-kassen-har-20doblet-overskuddet-paa-to-aar/?ctxref=ext

Det voksende marked for nye og anderledes varianter åbner døre for Mash, da dette også er et nyt og anderledes tiltag fra Knorr med et Skandinavisk touch på deres varme retter. Vi ønsker at komme tilbage til det genkendelige og gennemskuelige mad – Mashed/Most består kun af …

Brug spændende anderledes krydderier og smagssammensætninger og få en oplevelse af hjemmelavet mad – streetfood køkkenet

Gruppemedlemmer – Lea Norge Kristensen, Sabrina Grønkjær Balle, Nanna Brix, Markus Glæsel, Mathias Andreasen & Mads Topp.

Konceptvideo:

Video skitser:

Video Sketch 1 – “Suppeautomat”

Video sketch 2 – “Suppe i kantinen”

Video sketch 3 – “Shake it”

Procesbeskrivelse:

11/9 MANDAG

Opstart på UcrAc workshop & introduktion fra casepartner.

Her blev vi præsenteret for casen, som kan ses under case beskrivelsen.
(hertil blev vi også gjort opmærksom på, at vi ikke har tilladelse til at benytte navnet på casepartneren, og dette er derfor udskiftet med (…))

12/9 TIRSDAG & 13/9 ONSDAG

Fieldwork:

Første dag med fieldwork var med ejeren af The Lighthouse – Aalborg Street Food.
Hvor vi blev bevidste omkring, hvilket faktorer som er specielt for Street Food.

Keywords:

Atmosfære, hygge, valgmuligheder, familie, plads, friskhed, simplicitet, individuelt og hjemmelavet.
Herfra valgte vi nogle keywords, som vi ville medtænkte videre i vores proces – simplicitet, friskhed individuelt, familie og valgmuligheder.

Anden dag med fieldwork, valgte vi at fokusere på unge. Her valgte vi at udføre interviews, hvor vi både gik ud på gågaden og rundt på universitetet, i forsøget på at få forskellige typer af unge mennesker.
På denne dag fik vi indsamlet 13 interviews, heraf 6 på universitetet og 7 på gågaden.

Vi hørte alle interviews igennem, og skrev hertil stikord for at kunne skabe et overblik og se, hvilke mønstre der gik igen.

14/9 TORSDAG

Affinitity diagram:

Vi udarbejdede et affinity diagram baseret på, gårsdagens stikord.

Først valgte vi at skrive, de vigtigste stikord på forskellige post it, for derefter at danne temaer, på baggrund af dette. Her nåede vi frem til: Vaner/mønstre, inspirationskilder, associationer, prioriteter, problematikker, snacks og favoritter.

Herefter valgte vi at finde de vigtigste elementer, som vi ville arbejde videre ud fra.

Her valgte vi: Mæthed, pris, hjemmelavet, nemt og hurtigt.

15/9 FREDAG

Idégenering:

Udvikling af koncepter, hvortil vi tog udgangspunkt i de valgte elementer.
Disse valgte vi at kombinere interviewet med ejeren af Street Food.

Hvortil fokus blev, mæthed, pris, hjemmelavet, nemt, hurtigt og individualitet.

18/9 MANDAG

Møde med case-partneren, og præsentation af skitserne af vores koncepter.
For at vælge et koncept at arbejde ud fra.

19/9 TIRSDAG og 20/9 ONSDAG

Arbejdede vi med video-sketching, i forhold til præsentation af vores valgte koncept. Onsdag påbegyndte vi også indspilning og forberedelse af præsentationen til vores endelige koncept

21/9 TORSDAG og 22/9 FREDAG

Blev brugt på forberedelse af den endelige præsentation af vores koncept, samt redigering af videopræsentationen af konceptet.

Casebeskrivelse – PROJECT BRIEF: Re-imagining the experience and concept of fluid meals*

DEFINITIONS

*Re-imagining: Visualising beyond today

*Experience: The involvement and interaction from first ’till last encounter

*Concept: The key idea of a solution, what it is and how it works

*Fluid meal: Soups, stews,purees etc.TASK

(…) and its food brands are trying to reach the young Nordic market. Please help us create an aspirational fluid meal concept, that ypurself would consume once a week for the next year!

REMEMBER TO CONSIDER

The user experience of buying, preparing and consuming a new fluid meal concept.

What is the aspiration in the young Nordic market?

How does a new fluid meal concept look like and what to do such a meal contain?

How and where are they packed, sold, branded and prepared?

What are important drives to buy such a product?

What is the role/purpose it could have for young consumers.

Answer key questions of how the user interact:

– at the point of sale,

– in preparation and,

– when enjoying/consuming the meal

– in disposing of any waste